400 g hladkej pizza múky
1 ČL soli
1 ČL jedlej sódy
20 g droždia
200 ml vlažného plnotučného mlieka
50 g gazdovského jogurtu
2 PL repkového oleja
1 vajce
slnečnicový olej na smaženie
gouda na nastrúhanie
kečup
cesnak v oleji
Zo všetkých surovín spracujte v robote cesto. Nechajte 10 – 15 minút odstáť, cesto získa na objeme a začne tvoriť bubliny.
Pripravte si hlbšiu panvicu a rozohrejte v nej slnečnicový olej vhodný na smaženie. Olej neprepaľujte, strážte jeho teplotu a podľa potreby ju na sporáku upravujte. Na múkou poprášenej ploche a jemne pomúčenými rukami tvarujte od stredu placku. Môže byť tenká, pri smažení napuchne a utvoria sa bubliny.
Smažte jednotlivo 2 minúty z každej strany dozlatista. Dokončite cesnakovým olejom, kečupom a strúhaným syrom. Podávajte vždy hneď po usmažení. Cesto vydrží v chladničke aj 24 hodín, môžete ho tak použiť aj neskôr a podávať langoše vždy čerstvé.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.