Jogurtové langoše

langoš

Na cesto

400 g hladkej pizza múky

1 ČL soli

1 ČL jedlej sódy

20 g droždia

200 ml vlažného plnotučného mlieka

50 g gazdovského jogurtu

2 PL repkového oleja

1 vajce

Na dokončenie

slnečnicový olej na smaženie

gouda na nastrúhanie

kečup

cesnak v oleji

Použitá múka

Postup

Zo všetkých surovín spracujte v robote cesto. Nechajte 10 – 15 minút odstáť, cesto získa na objeme a začne tvoriť bubliny.

Pripravte si hlbšiu panvicu a rozohrejte v nej slnečnicový olej vhodný na smaženie. Olej neprepaľujte, strážte jeho teplotu a podľa potreby ju na sporáku upravujte. Na múkou poprášenej ploche a jemne pomúčenými rukami tvarujte od stredu placku. Môže byť tenká, pri smažení napuchne a utvoria sa bubliny.

Smažte jednotlivo 2 minúty z každej strany dozlatista. Dokončite cesnakovým olejom, kečupom a strúhaným syrom. Podávajte vždy hneď po usmažení. Cesto vydrží v chladničke aj 24 hodín, môžete ho tak použiť aj neskôr a podávať langoše vždy čerstvé.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.