Pripravte si čokoládu a orechy a nasekajte ich na malé kúsky. Múku preosejte do misy a pridajte prášok do pečiva, morskú soľ a sódu bikarbónu.
V inej mise zmiešajte maslo s cukrom aj vanilkovým cukrom a vymiešajte (ručne alebo mixérom) do hladkého krému. Pridajte jedno vajce a znovu premiešajte tak, aby sa všetko pekne spojilo. Do krému postupne primiešavajte zmes múky, kým nezískate hladké cesto. Vpracujte doň už pripravenú čokoládu a orechy, prikryte ho potravinárskou fóliou a nechajte odležať v chladničke zhruba 1 deň.
Skôr ako začnete piecť, predhrejte si rúru na cca 180°C. Medzitým si plech vyložte papierom na pečenie a poukladajte naň kopčeky cesta. Záleží len na vás, ako veľké sušienky budete chcieť upiecť, ale dajte pozor, aby medzi kopčekmi bol dostatočný rozstup.
Pečte asi 20 minút dozlatista a nechajte vychladnúť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.