Karlovarské knedle zo špaldovej múky

253 Karlovarské knedle zo špaldovej múky

INGREDIENCIE:

  • 110 g špaldovej múky
  • 220 g pečiva (ideálne zo špaldovej múky)
  • 2 vajcia
  • 220 ml mlieka
  • 2 hrsti hladkolistej petržlenovej vňate
  • ½ muškátového orieška
  • soľ, čierne korenie

POSTUP:

Pečivo nechajte krátko opiecť v rúre, potom ho nakrájajte na kocky a nasypte do misy.

Pridajte múku, nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný muškátový oriešok, soľ a čierne korenie.

Vajcia rozšľahajte do mlieka a zalejte ním zvyšok ingrediencií.

Rukami vypracujte cesto, to rozdeľte na 2 diely a každý z nich preneste na potravinovú fóliu.

Zabaľte cesto do fólie v tvare knedle a takto ich vložte do hrnca s vriacou vodou.

Varte asi 20 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku