• 300 g múky na kysnuté cesto Babičkina voľba
• 100 g krupicového cukru + 60 g na posýpku
• 100 g rozpusteného masla + 60 g zmäknutého masla na posýpku
• 1 vanilkový cukor
• 280 ml teplého mlieka
• 22 g čerstvého droždia
• 2 žĺtky
• 350 g letného ovocia (napr. marhúľ alebo sliviek)
• 100 g polohrubej múky na posýpku
Do misy nasypte múku, cukor, vanilkový cukor a všetko premiešajte. Uprostred cesta urobte jamku, vlejte mlieko a doň rozdrobte droždie. Prikryté utierkou nechajte 15 min. odstáť.
Pridajte maslo, žĺtky a všetko zmiešajte na riedke cesto. Misu zakryte potravinovou fóliou a nechajte 2 hodiny kysnúť.
Vykysnuté cesto nalejte na vymastený a vysypaný plech (napr. s rozmerom 20 × 30 cm) a nechajte ešte 15 minút odstáť v teple.
Pripravte posýpku premiešaním masla, cukru a polohrubej múky. Na cesto poukladajte ovocie a všetko zasypte posýpkou.
Pečte na 180°C asi 30 minút alebo kým nie je koláč hotový.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.