Koláč z liateho kysnutého cesta s letným ovocím

Marhule
212 Koláč z liateho kysnutého cesta s letným ovocím

Ingrediencie

• 300 g múky na kysnuté cesto Babičkina voľba

• 100 g krupicového cukru + 60 g na posýpku

• 100 g rozpusteného masla + 60 g zmäknutého masla na posýpku

• 1 vanilkový cukor

• 280 ml teplého mlieka

• 22 g čerstvého droždia

• 2 žĺtky

• 350 g letného ovocia (napr. marhúľ alebo sliviek)

• 100 g polohrubej múky na posýpku

Postup

Do misy nasypte múku, cukor, vanilkový cukor a všetko premiešajte. Uprostred cesta urobte jamku, vlejte mlieko a doň rozdrobte droždie. Prikryté utierkou nechajte 15 min. odstáť.

Pridajte maslo, žĺtky a všetko zmiešajte na riedke cesto. Misu zakryte potravinovou fóliou a nechajte 2 hodiny kysnúť.

Vykysnuté cesto nalejte na vymastený a vysypaný plech (napr. s rozmerom 20 × 30 cm) a nechajte ešte 15 minút odstáť v teple.

Pripravte posýpku premiešaním masla, cukru a polohrubej múky. Na cesto poukladajte ovocie a všetko zasypte posýpkou.

Pečte na 180°C asi 30 minút alebo kým nie je koláč hotový.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku