Kôprová omáčka so zemiakmi je klasikou slovenskej kuchyne, ktorá sa teší obľube v mnohých generáciách. Prípravu zvládne aj menej skúsený kuchár a omáčka bude chutiť ako od babičky!
Najprv dajte variť zemiaky. Ak máte nové zemiaky, varte ich ešte v šupke.
Do kastrólika vložte maslo a nechajte ho rozpustiť na strednom plameni. Posypte múkou a pripravte svetlú zápražku.
Zápražku začnite pomaly zalievať vývarom a zároveň ju rozmiešavajte metličkou. Dajte variť vajíčka do studenej vody a od bodu varu ich varte 10 minút.
Vráťte sa k omáčke. Do kastrólika pomaly prilievajte smotanu a znova rozmiešajte metličkou. Nakoniec pridajte najemno nakrájaný kôpor a jemne pokvapkajte citrónom (opatrne, aby omáčka nebola príliš kyslá). Pridajte cukor, osoľte a okoreňte.
Nové zemiaky a vajíčko si olúpte a môžete podávať.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.