Ingrediencie
na cesto:
Náplň:
Pokrájajte studené maslo rovno z chladničky, posypte múkou a citrónovou kôrou. Pridajte vajcia, mlieko a citrónovú šťavu. Cesto spracujte rýchlo rukami alebo robotom. Nechajte aspoň hodinu chladiť v chladničke. Medzitým si upečte tekvicu. Nakrájajte ju na menšie kocky a dajte piecť do rúry. Po upečení ju rozmixujte na hladké pyré.
Na prípravu krému si prichystajte cukor, smotanu, vajcia, korenie, pyré z tekvice, kukuričný škrob a citrónovú kôru. Všetko vyšľahajte do hladkého a jednotného krému. Rozohrejte rúru na 170 °C. Cesto vyberte z chladničky a rozprestrite do formy. Poprepichujte vidličkou, prípadne zaťažkajte fazuľou a nechajte zapekať 15 minút. Potom zalejte krémom a dajte znovu piecť na 25 – 35 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.