2 vajcia
50 g trstinového cukru
70 g horkej čokolády (ideálne klasická na varenie, okolo 67 % kakaa)
50 g masla
150 g hladkej špaldovej múky
1 PL kakaa
1 ČL prášku do pečiva
Na dokončenie:
drobné ovocie
čerstvé bylinky
šľahačka
Rozohrejte rúru na 160 °C. V rajnici nechajte rozpúšťať čokoládu s maslom a medzitým v mise vyšľahajte do svetlej peny celé vajcia s cukrom. Rozpustenú čokoládu s maslom miešajte stierkou a nechajte bokom chladnúť. V miske zatiaľ zmiešajte múku, kakao a kypriaci prášok.
Do vajec opatrne prilievajte vlažnú čokoládovú zmes a zašľahávajte. Keď je úplne zapracovaná, urobte to isté so suchou zmesou.
Cesto vychádza na malý pekáčik. Pečte 15 minút a počas pečenia rúru neotvárajte. Po vychladnutí nakrájajte na kocky. Podávajte so šľahačkou, čerstvým ovocím a bylinkami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.