Cesto:
Sušené plody:
Poleva:
V mise zmiešame iba hladkú múku, droždie a mlieko. Krátko zamiešame a necháme dobre zakryté v mise aspoň 1 hodinu kysnúť. Potom pridáme všetky zvyšné ingrediencie okrem masla a zamiešame. Pridáme maslo a vypracujeme hladké a nelepivé cesto (trvá to asi 10 – 15 minút). Úplne nakoniec opatrne „zabalíme“ do cesta sušené plody. Cesto necháme na teplom mieste nakysnúť na dvojnásobný objem. Po nakysnutí ho opatrne preložíme na zľahka pomúčenú pracovnú plochu a vytvarujeme obdĺžnik veľkosti 25 × 20 cm. Potom ho na dlhšej strane prehneme zhruba napoly. Vytvarovanú štólu dáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vodou a necháme nakysnúť na dvojnásobný objem. Pečieme vo vyhriatej rúre na programe horúci vzduch pri 160 °C asi 25 – 30 minút. Pred vytiahnutím skúsime špajdľou, či je štóla upečená i vnútri. Necháme ju asi 10 minút odpočinúť a potom potrieme polevou, ktorú sme pripravili dobrým zamiešaním všetkých ingrediencií. Necháme dobre vychladnúť a nakrájame ostrým pílkovým nožom na tenké plátky.
Autorom receptu je pán Josef Maršálek. Ďakujeme!
TIP:
Pred vytvarovaním štóly môžeme dať doprostred po celej dĺžke valček z 200 g marcipánu zmiešaného s kôrou z jedného pomaranča a ďalej pokračovať podľa receptu.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.