Pripravte si cesto. Do misy nasypte múku a cukor, nalejte mlieko, rozdrobte droždie a nechajte 15 minút odstáť.
Pridajte zvyšné ingrediencie a vypracujte cesto. To zakryte potravinárskou fóliou alebo utierkou a nechajte kysnúť v teple 2 hodiny.
Zatiaľ si pripravte mrveničku tak, že do misy vložíte všetky uvedené ingrediencie a pomocou končekov prstov ich budete drobiť, až vznikne mrvenička.
Pripravte si aj jogurtovú náplň. Jogurt zmiešajte so žĺtkami a s vanilkovým cukrom.
Nakysnuté cesto vyklopte na pomúčenú dosku a rukami krátko vypracujte. Potom ho rozdeľte na cca 24 rovnako veľkých častí.
Z každej časti vypracujte guličku, tú rozpučte a položte na plech vyložený papierom na pečenie. Dnom pohára ešte rozpučte stred tak, aby bol čo najtenší a zároveň vznikli vyššie okraje koláčika.
Do vytlačenej časť pridajte lyžicou jogurtovú náplň a na vrch poukladajte jahody nakrájané na plátky. Každý jeden koláčik posypte mrveničkou.
Koláčiky pečte dozlatista, asi 15 minút na 180 °C.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.