Kysnuté koláčiky s jahodami

Jahody Leto
276 Kysnuté koláčiky s jahodami

Ingrediencie

Ingrediencie na cesto:

  • 140 g masla
  • 2 vajcia
  • 30 g droždia
  • 350 g špaldovej múky
  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 170 ml vlažného mlieka
  • štipka soli

 

Ingrediencie na mrveničku:

  • 4 lyžice špaldovej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 20 g zmäknutého masla
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • štipka škorice

 

Ingrediencie na jogurtovú náplň:

  • 400 g bieleho jogurtu
  • 2 žĺtka
  • 2x vanilkový cukor
  • + jahody

Postup

Pripravte si cesto. Do misy nasypte múku a cukor, nalejte mlieko, rozdrobte droždie a nechajte 15 minút odstáť.

Pridajte zvyšné ingrediencie a vypracujte cesto. To zakryte potravinárskou fóliou alebo utierkou a nechajte kysnúť v teple 2 hodiny.

Zatiaľ si pripravte mrveničku tak, že do misy vložíte všetky uvedené ingrediencie a pomocou končekov prstov ich budete drobiť, až vznikne mrvenička.

Pripravte si aj jogurtovú náplň. Jogurt zmiešajte so žĺtkami a s vanilkovým cukrom.

Nakysnuté cesto vyklopte na pomúčenú dosku a rukami krátko vypracujte. Potom ho rozdeľte na cca 24 rovnako veľkých častí.

Z každej časti vypracujte guličku, tú rozpučte a položte na plech vyložený papierom na pečenie. Dnom pohára ešte rozpučte stred tak, aby bol čo najtenší a zároveň vznikli vyššie okraje koláčika.

Do vytlačenej časť pridajte lyžicou jogurtovú náplň a na vrch poukladajte jahody nakrájané na plátky. Každý jeden koláčik posypte mrveničkou.

Koláčiky pečte dozlatista, asi 15 minút na 180 °C.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku