• 200 g múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
• 110 ml teplého mlieka
• 17 g rozdrobeného droždia
• 30 g cukru
• 1 lyžica vanilkového cukru
• 30 g rozpusteného masla
• štipka soli
• 1 žĺtok
• vajce na potretie
Na náplň:
• 125 g plnotučného tvarohu vo vaničke
• 1 lyžica vanilkového cukru
• 1 vajce
• 5 marhúľ
V hrnčeku zmiešajte trochu teplého mlieka s lyžicou múky z tohto balíka, lyžicou cukru a rozdrobeným droždím. Nechajte 10 minút odstáť v teple.
Do misy nasypte zvyšnú múku a cukor, 1 lyžicu vanilkového cukru a štipku soli. Pridajte zvyšné teplé mlieko, maslo, žĺtok a kvások z hrnčeka. Vypracujte hladké cesto a asi hodinu ho nechajte kysnúť v teple.
Z vykysnutého cesta tvarujte guľky (10 kusov na väčšie koláčiky, 20 na malé).
Plech vyložte papierom na pečenie, poukladajte naň guľky a ešte 15 min. ich nechajte kysnúť. Guľky stlačte do tvaru do koláčikov. Okraje nechajte trochu vyššie. Stredy koláčikov naplňte zmesou tvarohu, vanilkového cukru a vajca.
Na každú náplň položte polovicu marhule alebo niekoľko nakrájaných kúskov.
Pečte dozlatista pri 180°C.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.