Kysnuté koláčiky s marhuľami

Marhule
549 Kysnuté koláčiky s marhuľami

Ingrediencie

• 200 g múky Babičkina voľba na kysnuté cesto

• 110 ml teplého mlieka

• 17 g rozdrobeného droždia

• 30 g cukru

• 1 lyžica vanilkového cukru

• 30 g rozpusteného masla

• štipka soli

• 1 žĺtok

• vajce na potretie

 

Na náplň:

• 125 g plnotučného tvarohu vo vaničke

• 1 lyžica vanilkového cukru

• 1 vajce

• 5 marhúľ

Použitá múka

Postup

V hrnčeku zmiešajte trochu teplého mlieka s lyžicou múky z tohto balíka, lyžicou cukru a rozdrobeným droždím. Nechajte 10 minút odstáť v teple.

Do misy nasypte zvyšnú múku a cukor, 1 lyžicu vanilkového cukru a štipku soli. Pridajte zvyšné teplé mlieko, maslo, žĺtok a kvások z hrnčeka. Vypracujte hladké cesto a asi hodinu ho nechajte kysnúť v teple.

Z vykysnutého cesta tvarujte guľky (10 kusov na väčšie koláčiky, 20 na malé).

Plech vyložte papierom na pečenie, poukladajte naň guľky a ešte 15 min. ich nechajte kysnúť. Guľky stlačte do tvaru do koláčikov. Okraje nechajte trochu vyššie. Stredy koláčikov naplňte zmesou tvarohu, vanilkového cukru a vajca.

Na každú náplň položte polovicu marhule alebo niekoľko nakrájaných kúskov.

Pečte dozlatista pri 180°C.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.