Zmiešajte obe múky a uprostred urobte jamku.
Do jamky nasypte cukor, rozdrobené droždie a nalejte mlieko.
Nechajte 10 minút odstáť a potom pridajte zvyšné suroviny a vypracujte kompaktné cesto.
Cesto vyklopte na pomúčenú plochu a rukami ho ešte prepracujte, aby bolo pružné. Potom cesto uložte do čistej misy, zakryte utierkou a nechajte kysnúť asi 45 minút na teplom mieste.
Vykysnuté cesto opatrne vyklopte na pomúčenú pracovnú plochu, vyvaľkajte na hrúbku asi 5 mm a pohárikom vykrajujte kolieska.
Každé koliesko potrite vyšľahaným vajcom a do prostriedku položte ovocie. Potom koliesko uzavrite ako taštičku a pomocou vidličky ešte spoj zatlačte.
Pečte na 180 °C dozlatista – asi 15 minút (môže sa líšiť podľa veľkosti taštičiek). Hotové taštičky nechajte vychladnúť na mriežke a poprášte práškovým cukrom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.