Kysnuté ovocné taštičky

Čerešně Jahody Leto
565 Kysnuté ovocné taštičky

INGREDIENCIE:

  • 150 g hladkej múky
  • 150 g pšeničnej celozrnnej múky
  • 170 ml vlažného mlieka
  • % kocky droždia
  • 50 g cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • Kôra z 1 citróna
  • Štipka soli
  • 1 vajce + 1 vajce na potieranie
  • 50 ml rozpusteného masla
  • Ovocie na plnenie (jahody, čerešne, ríbezle – podľa chuti)

Použitá múka

POSTUP:

Zmiešajte obe múky a uprostred urobte jamku.

Do jamky nasypte cukor, rozdrobené droždie a nalejte mlieko.

Nechajte 10 minút odstáť a potom pridajte zvyšné suroviny a vypracujte kompaktné cesto.

Cesto vyklopte na pomúčenú plochu a rukami ho ešte prepracujte, aby bolo pružné. Potom cesto uložte do čistej misy, zakryte utierkou a nechajte kysnúť asi 45 minút na teplom mieste.

Vykysnuté cesto opatrne vyklopte na pomúčenú pracovnú plochu, vyvaľkajte na hrúbku asi 5 mm a pohárikom vykrajujte kolieska.

Každé koliesko potrite vyšľahaným vajcom a do prostriedku položte ovocie. Potom koliesko uzavrite ako taštičku a pomocou vidličky ešte spoj zatlačte.

Pečte na 180 °C dozlatista – asi 15 minút (môže sa líšiť podľa veľkosti taštičiek). Hotové taštičky nechajte vychladnúť na mriežke a poprášte práškovým cukrom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Veľkonočná súťaž Súťažiť!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.