350 g hladkej múky na kysnuté cesto
50 g zmäknutého masla
1 žĺtok
175 ml mlieka
40 g trstinového cukru
22 g čerstvého droždia (asi polovica kocky)
15 g mletej ceylonskej škorice
100 g zmäknutého masla
100 g mletého trstinového cukru (alebo klasického práškového)
Najprv založte kvások z mlieka, droždia a cukru. Do veľkej misy si pripravte zvyšné ingrediencie – múku, soľ. Keď kvások asi o 10 minút vzíde, pridajte ho k ostatným surovinám a vypracujte na hladké cesto. Posypte trochou múky a nechajte 40 minút kysnúť pod utierkou.
Medzitým si nachystajte náplň. Zmäknuté maslo, cukor a škoricu zmiešajte a utvorte hladkú voňavú pastu. Maslo nechajte zmäknúť pri izbovej teplote na jednoduchšie spracovanie. Náplň nedávajte do chladničky, len ju prikryte fóliou a nechajte bokom.
Po vykysnutí cesto vyvaľkajte na tenký obdĺžnik asi 40 x 30 cm, celú jeho plochu potrite náplňou, potom prehnite na tretiny cez seba, otočte a znovu rozvaľkajte na plát asi 30 x 20 cm. Potom nakrájajte na prúžky so šírkou asi 1,5 cm. Každý z nich zamotajte. Využite náš návod na instagrame – niet sa čoho báť, je to jednoduché.
Dajte ešte kysnúť pod utierkou asi 25 minút. Predhrejte rúru na 180 °C. Pečte asi 25 minút. Po upečení nechajte vychladnúť na mriežke.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.