Kysnuté škoricové motance

Škorica
460 Kysnuté škoricové motance

Ingrediencie

350 g hladkej múky na kysnuté cesto

50 g zmäknutého masla

1 žĺtok

175 ml mlieka

40 g trstinového cukru

22 g čerstvého droždia (asi polovica kocky)

 

Škoricová náplň

15 g mletej ceylonskej škorice

100 g zmäknutého masla

100 g mletého trstinového cukru (alebo klasického práškového)

Použitá múka

Postup

Najprv založte kvások z mlieka, droždia a cukru. Do veľkej misy si pripravte zvyšné ingrediencie – múku, soľ. Keď kvások asi o 10 minút vzíde, pridajte ho k ostatným surovinám a vypracujte na hladké cesto. Posypte trochou múky a nechajte 40 minút kysnúť pod utierkou.

Medzitým si nachystajte náplň. Zmäknuté maslo, cukor a škoricu zmiešajte a utvorte hladkú voňavú pastu. Maslo nechajte zmäknúť pri izbovej teplote na jednoduchšie spracovanie. Náplň nedávajte do chladničky, len ju prikryte fóliou a nechajte bokom.

Po vykysnutí cesto vyvaľkajte na tenký obdĺžnik asi 40 x 30 cm, celú jeho plochu potrite náplňou, potom prehnite na tretiny cez seba, otočte a znovu rozvaľkajte na plát asi 30 x 20 cm. Potom nakrájajte na prúžky so šírkou asi 1,5 cm. Každý z nich zamotajte. Využite náš návod na instagrame – niet sa čoho báť, je to jednoduché.

Dajte ešte kysnúť pod utierkou asi 25 minút. Predhrejte rúru na 180 °C. Pečte asi 25 minút. Po upečení nechajte vychladnúť na mriežke.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.