Kysnuté slimáky s letnou náplňou

62 Kysnuté slimáky s letnou náplňou

INGREDIENCIE

na cesto

500 g vysokolepkovej pizza múky

250 ml vlažného mlieka

30 g čerstvého droždia

50 g cukru

5 g soli

50 g masla

2 žĺtky

na náplne

Jogurtová:

  • hrsť lesných čučoriedok
  • 1 téglik plnotučného jogurtu
  • 1 žĺtok

Pudingová:

  • 1 vrecko vanilkového pudingu
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 400 ml plnotučného mlieka

Tvarohová:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 1 lyžica jahodovej marmelády

Na potretie cesta:

  • 1 vajce

POSTUP

Pripravte si kvások z mlieka, droždia a lyžice cukru a nechajte ho 10 až 15 minút vzísť. Potom zo všetkých uvedených surovín pripravte hnetačom základné cesto. Nechajte ho v teple kysnúť asi hodinu, za ten čas cesto zdvojnásobí svoj objem.

Medzitým si pripravte náplne. Na jogurtovú a tvarohovú stačí v miske zmiešať všetky suroviny. Na pudingovú uvarte podľa návodu puding a nechajte ho chladnúť. Počas chladnutia ho niekoľkokrát prešľahajte. Úplne vychladnutý puding potom premiešajte s tvarohom. Všetky tri náplne sú na jedno cesto zbytočne veľa, tak vyberte buď pudingovú, alebo dve ovocné, nech sa vám veľa nezvýši.

Z vykysnutého cesta vytvarujte hladký bochník. Ten si na doske trochu spracujte najprv rukou a potom vyvaľkajte približne do obdĺžnikového tvaru. Spodnú polovicu (tú, ktorú máte bližšie pri sebe) potrite poctivou vrstvou náplne. Nakoniec smerom od seba zrolujte. Môžete cesto aj trochu „utiahnuť“, aby udržalo všetku náplň.

Pripravte si formu na koláč alebo pekáč ako na buchty s vyšším okrajom a predhrejte rúru na 180 °C. Naplnenú roládu krájajte na 3 cm široké kolieska, preklopte ich a trochu pritlačte na papier na pečenie. Každé potom dôkladne potrite rozšľahaným vajcom a posypte posýpkou. Pečte do zozlatnutia asi 15 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku