na cesto
500 g vysokolepkovej pizza múky
250 ml vlažného mlieka
30 g čerstvého droždia
50 g cukru
5 g soli
50 g masla
2 žĺtky
Jogurtová:
Pudingová:
Tvarohová:
Na potretie cesta:
Pripravte si kvások z mlieka, droždia a lyžice cukru a nechajte ho 10 až 15 minút vzísť. Potom zo všetkých uvedených surovín pripravte hnetačom základné cesto. Nechajte ho v teple kysnúť asi hodinu, za ten čas cesto zdvojnásobí svoj objem.
Medzitým si pripravte náplne. Na jogurtovú a tvarohovú stačí v miske zmiešať všetky suroviny. Na pudingovú uvarte podľa návodu puding a nechajte ho chladnúť. Počas chladnutia ho niekoľkokrát prešľahajte. Úplne vychladnutý puding potom premiešajte s tvarohom. Všetky tri náplne sú na jedno cesto zbytočne veľa, tak vyberte buď pudingovú, alebo dve ovocné, nech sa vám veľa nezvýši.
Z vykysnutého cesta vytvarujte hladký bochník. Ten si na doske trochu spracujte najprv rukou a potom vyvaľkajte približne do obdĺžnikového tvaru. Spodnú polovicu (tú, ktorú máte bližšie pri sebe) potrite poctivou vrstvou náplne. Nakoniec smerom od seba zrolujte. Môžete cesto aj trochu „utiahnuť“, aby udržalo všetku náplň.
Pripravte si formu na koláč alebo pekáč ako na buchty s vyšším okrajom a predhrejte rúru na 180 °C. Naplnenú roládu krájajte na 3 cm široké kolieska, preklopte ich a trochu pritlačte na papier na pečenie. Každé potom dôkladne potrite rozšľahaným vajcom a posypte posýpkou. Pečte do zozlatnutia asi 15 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.