Na cesto:
Na dokončenie:
Nasypte do misy múku a v jamke pripravte kvások. Do jamky nalejte vlažné mlieko, nadrobte droždie a pridajte cukor. Nechajte v teple 10 – 15 minút odpočívať. Do misy alebo robota pridajte všetky zvyšné suroviny a spracujte hladké nelepivé pružné cesto. Práve tieto vlastnosti podporuje hladká múka na kysnuté cesto. Nechajte pod utierkou v teple 60 minút kysnúť.
Kým cesto vykysne, pripravte si tvarohovú plnku. Zmiešajte tvaroh, práškový cukor a žĺtok. Tiež si nachystajte klasickú mrvenicu.
Na pomúčenom lopári vyvaľkajte z cesta štvorec 20 × 20 cm a rozdeľte ho na 16 rovnako veľkých dielov, približných štvorčekov. Do prostriedku každého dajte 1 – 2 lyžičky tvarohovej plnky, spojte cípy šatôčky a opatrne presuňte na plech s papierom na pečenie. Teraz nechajte pod utierkou ďalších 10 minút odpočívať na plechu. Tento proces nepreskakujte, vďaka nemu budú šatôčky skutočne nadýchané.
Potrite bielkom, ktorý sa zvýšil z tvarohovej plnky, a posypte mrvenicou. Pečte v rúre pri 160 stupňoch asi 12 minút dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.