Kysnutý čučoriedkový koláč s mrvenicou

Čučoriedky

Ingrediencie:

  • 250 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 100 g trstinového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 100 g rozpusteného masla
  • 25 g droždia
  • štipka soli
  • 500 g lesných čučoriedok
  • Vanilkový cukor

Na mrvenicu:

  • 75 g masla
  • 75 g hrubej múky
  • 75 g trstinového cukru

Postup

Z trošky vlažného osladeného mlieka, lyžice cukru a rozdrobeného droždia necháme na teplom mieste vzísť kvások.

Múku preosejeme so soľou. K múke pridáme vybehnutý kvások, vajce, zvyšok cukru a mlieka a tiež rozpustené maslo. Cesto spracujeme v robote a necháme kysnúť pod utierkou alebo fóliou na teplom mieste 60 minút.

Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Stierkou stiahneme cesto na plech a rozotrieme po plechu. Koláč posypeme čučoriedkami a potom mrvenicou. Mrvenicu sme si pripravili z hrubej múky, zmäknutého masla a cukru. Koláč pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Koláč po upečení necháme vychladnúť a môžeme ho nakrájať.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku