Ingrediencie:
Na mrvenicu:
Z trošky vlažného osladeného mlieka, lyžice cukru a rozdrobeného droždia necháme na teplom mieste vzísť kvások.
Múku preosejeme so soľou. K múke pridáme vybehnutý kvások, vajce, zvyšok cukru a mlieka a tiež rozpustené maslo. Cesto spracujeme v robote a necháme kysnúť pod utierkou alebo fóliou na teplom mieste 60 minút.
Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Stierkou stiahneme cesto na plech a rozotrieme po plechu. Koláč posypeme čučoriedkami a potom mrvenicou. Mrvenicu sme si pripravili z hrubej múky, zmäknutého masla a cukru. Koláč pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Koláč po upečení necháme vychladnúť a môžeme ho nakrájať.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.