INGREDIENCIE (forma 28 cm):
Ako prvý si pripravte korpus. Vyšľahajte vajcia s cukrom do peny a potom ručne vmiešajte postupne všetky zvyšné ingrediencie.
Cesto nalejte do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a pečte na 180 °C asi 45 minút (alebo kým nie je povrch zlatistý a korpus prepečený – to môžete vyskúšať pomocou špajle).
Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť a pripravte krém. Vyšľahajte mascarpone so šľahačkou do tuha a vzniknutý krém oslaďte podľa vlastnej chute. Odporúčame sladiť skôr menej.
Vychladnutý korpus 2× prekrojte a každú vrstvu potrite kondenzovaným mliekom a krémom. Do jednotlivých vrstiev naukladajte aj kolieska banánov a posypte kokosom.
Na vrch zostavenej torty natrite ďalší krém, pridajte na plátky nakrájané banány a opäť všetko posypte kokosom. Tortu ihneď podávajte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.