Ľahká torta s čerstvými banánmi

Banán Kokos Leto
307 Ľahká torta s čerstvými banánmi

Ingrediencie

INGREDIENCIE (forma 28 cm):

Korpus:

  •       400 g hladkej tortovej múky
  •       5 vajec
  •       130 g rozpusteného masla
  •       200 ml mlieka
  •       1 balenie kypriaceho prášku
  •       štipka soli
  •       kôra z 1 citróna
  •       krupicový cukor

Krém:

  •       300 g mascarpone
  •       250 g 33 % smotany
  •       práškový cukor

Ďalšie suroviny:

  •       banány
  •       strúhaný kokos
  •       kondenzované mlieko

Postup

Ako prvý si pripravte korpus. Vyšľahajte vajcia s cukrom do peny a potom ručne vmiešajte postupne všetky zvyšné ingrediencie.

Cesto nalejte do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a pečte na 180 °C asi 45 minút (alebo kým nie je povrch zlatistý a korpus prepečený – to môžete vyskúšať pomocou špajle).

Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť a pripravte krém. Vyšľahajte mascarpone so šľahačkou do tuha a vzniknutý krém oslaďte podľa vlastnej chute. Odporúčame sladiť skôr menej.

Vychladnutý korpus 2× prekrojte a každú vrstvu potrite kondenzovaným mliekom a krémom. Do jednotlivých vrstiev naukladajte aj kolieska banánov a posypte kokosom.

Na vrch zostavenej torty natrite ďalší krém, pridajte na plátky nakrájané banány a opäť všetko posypte kokosom. Tortu ihneď podávajte.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku