Vo veľkej mise zmiešajte múku s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom.
Do múky urobte jamku a vlejte do nej vlažné mlieko. Rozmrvte do nej droždie a nechajte 10 minút odstáť. Pridajte žĺtky, maslo a citrónovú kôru a vypracujte hladké cesto.
Nádobu s cestom prikryte potravinovou fóliou a dajte na 1 hodinu kysnúť. Po hodine cesto prehneťte a nechajte kysnúť ešte 1 hodinu.
Pripravte si náplň: Zmiešajte lekvár s rumom a nastrúhaným perníkom.
V pekáči rozpusťte maslo a vyvaľkajte cesto. Z cesta vykrajujte štvorce veľké asi 6 × 6 cm a doprostred na ne klaďte náplň. Náplň dobre zabaľte do cesta. Buchty namáčajte v pekáči s maslom a ukladajte ich do pekáča. Nechajte ešte 20 min. na teplom mieste.
Pečte asi 30 minút na 180 stupňoch C.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.