3 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru
2 hrnčeky hladkej tortovej múky
1 vrecúško prášku do pečiva
1 téglik smotany na šľahanie (215 ml)
250 g ovocia
maslo a hrubá múka na vymazanie formy
štipka soli
ovocie podľa sezóny
Príprava cesta je jednoduchá a rýchla, preto začnite predhriatím rúry. Tú nastavte na 180 stupňov Celzia. Do misy vyklepnite vajce, vsypte cukor a vyšľahajte do bielej peny – tá musí byť naozaj nadýchaná, preto šľahanie môže trvať aj desať minút.
Premiešajte si zvlášť múku, prášok do pečiva a soľ. Zmes postupne prisypávajte do vyšľahanej peny. Nakoniec zapracujte rovnakým spôsobom aj smotanu na šľahanie.
Vyšší plech alebo menší pekáč vymažte a vysypte múkou a vlejte naň cesto. Posypte bohato ovocím a pečte dozlatista. Pečte vo vyhriatej rúre asi 25 minút – robte kontrolu špajľou, nech nemáte bublaninu nedopečenú. Podávajte s kyslou smotanou, jogurtom alebo šľahaným tvarohom. Poprášte práškovým cukrom a môžete ozdobiť čerstvými bylinkami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.