Letná bublanina

Čerešně Černice Čučoriedky Jahody Leto Maliny Marhule Slivky
115 Letná bublanina

Ingrediencie

3 vajcia

1 hrnček kryštálového cukru

2 hrnčeky hladkej tortovej múky

1 vrecúško prášku do pečiva

1 téglik smotany na šľahanie (215 ml)

250 g ovocia

maslo a hrubá múka na vymazanie formy

štipka soli

ovocie podľa sezóny

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Príprava cesta je jednoduchá a rýchla, preto začnite predhriatím rúry. Tú nastavte na 180 stupňov Celzia. Do misy vyklepnite vajce, vsypte cukor a vyšľahajte do bielej peny – tá musí byť naozaj nadýchaná, preto šľahanie môže trvať aj desať minút.

Premiešajte si zvlášť múku, prášok do pečiva a soľ. Zmes postupne prisypávajte do vyšľahanej peny. Nakoniec zapracujte rovnakým spôsobom aj smotanu na šľahanie.

Vyšší plech alebo menší pekáč vymažte a vysypte múkou a vlejte naň cesto. Posypte bohato ovocím a pečte dozlatista. Pečte vo vyhriatej rúre asi 25 minút – robte kontrolu špajľou, nech nemáte bublaninu nedopečenú. Podávajte s kyslou smotanou, jogurtom alebo šľahaným tvarohom. Poprášte práškovým cukrom a môžete ozdobiť čerstvými bylinkami.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.