Začnite s prípravou korpusu. Odvážte múku, pridajte vajce, zmäknuté maslo, citrónovú kôru a pokvapkajte šťavou z polovice citróna. Všetko spracujte na tuhé cesto a dajte na chvíľu do chladničky stuhnúť.
Do ďalšej misy dajte kyslú smotanu, pridajte chia semienka a nechajte ich, aby nasiakli vlhkosť. Umyte a očistite jahody. V hlbokom tanieri ich dôkladne roztlačte a pridajte do misy so semienkami a smotanou.
Tortovú formu vysteľte papierom na pečenie, na dno vtlačte asi polcentimetrovú vrstvu cesta. Rozohrejte rúru na 160°C a nechajte upiecť dozlata.
Zo zvyšku cesta urobte placky a tiež dajte piecť. Pripravíte si tak výborné sušienky. Zlatistý korpus vyberte a nechajte vychladnúť.
Krém z jahôd a smotany by mal byť už mierne napučaný. Krém dôkladne rozprestrite na vychladnutý korpus. Navrch torty naneste zvyšnú kyslú smotanu a dozdobte plátkami jahôd. Nechajte ju stuhnúť cez noc, aby bola krásne pevná.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.