Liaty koláč s lesným ovocím

BIO Černice Jahody Leto Maliny
103 Liaty koláč s lesným ovocím

Ingrediencie

150 g jogurtu

3 veľké vajcia

120 g hladkej bio múky

5 g prášku do pečiva

120 g rozpusteného masla

100 g trstinového cukru

Na dokončenie

250 g mrazeného ovocia

Použitá múka

Postup

Vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej peny. Trvá to 7 – 10 minút. Postupne vmiešavajte rozpustené maslo a jogurt. Bokom zmiešajte múku s práškom do pečiva a postupne zapracujte do cesta, kým nebude hladké.

Cesto nechajte pár minút odpočinúť. Vymažte formu s priemerom asi 25 cm maslom a vysypte hrubou múkou, prípadne krupicou. Cesto stiahnite stierkou do formy. Rovnomerne posypte mrazeným ovocím – vopred ho nerozmrazujte. Ovocie jemne vtlačte do cesta.

Pečte vo rúre vyhriatej na 180 °C 35 – 45 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.