150 g jogurtu
3 veľké vajcia
120 g hladkej bio múky
5 g prášku do pečiva
120 g rozpusteného masla
100 g trstinového cukru
Na dokončenie
250 g mrazeného ovocia
Vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej peny. Trvá to 7 – 10 minút. Postupne vmiešavajte rozpustené maslo a jogurt. Bokom zmiešajte múku s práškom do pečiva a postupne zapracujte do cesta, kým nebude hladké.
Cesto nechajte pár minút odpočinúť. Vymažte formu s priemerom asi 25 cm maslom a vysypte hrubou múkou, prípadne krupicou. Cesto stiahnite stierkou do formy. Rovnomerne posypte mrazeným ovocím – vopred ho nerozmrazujte. Ovocie jemne vtlačte do cesta.
Pečte vo rúre vyhriatej na 180 °C 35 – 45 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.