Liaty perník so slivkovým lekvárom

Lekvár
363 Liaty perník so slivkovým lekvárom

Ingrediencie

na 1 väčší plech

  • 400 g hladkej múky tortovej alebo hladkej špaldovej
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do perníka
  • 1 ČL mletej škorice
  • 4 stredne veľké vajcia
  • 200 g cukru (najlepší je trstinový)
  • 2 PL kakaa holandského typu
  • 2 dl repkového oleja
  • 4 dl plnotučného mlieka
  • 75 g slivkového lekváru

Postup

Cesto je rýchlo hotové, preto začnite tým, že predhrejete rúru na 180 °C.

V mise zmiešajte všetky suché suroviny. V robote alebo v druhej väčšej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a lekvárom do peny. Trvá to 7 – 10 minút. Tento čas určite neskracujte, zaistí vám krásne vláčny a nadýchaný korpus perníka.

Postupne do misy robota pridávajte premiešanú suchú zmes a zároveň mlieko a olej, aby bolo cesto stále tekuté a miešalo sa. Keď sú všetky zložky premiešané a cesto hladké, bez hrudiek, rovnako farebné a zapracované, je hotové. Nalejte ho do vymasteného pekáčika alebo plechu. Pečte vo vyhriatej rúre 30 – 40 minút. Záleží na výške cesta. Spoznáte to podľa toho, že sa cesto ľahko neodlepí od krajov.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.