na 1 väčší plech
Cesto je rýchlo hotové, preto začnite tým, že predhrejete rúru na 180 °C.
V mise zmiešajte všetky suché suroviny. V robote alebo v druhej väčšej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a lekvárom do peny. Trvá to 7 – 10 minút. Tento čas určite neskracujte, zaistí vám krásne vláčny a nadýchaný korpus perníka.
Postupne do misy robota pridávajte premiešanú suchú zmes a zároveň mlieko a olej, aby bolo cesto stále tekuté a miešalo sa. Keď sú všetky zložky premiešané a cesto hladké, bez hrudiek, rovnako farebné a zapracované, je hotové. Nalejte ho do vymasteného pekáčika alebo plechu. Pečte vo vyhriatej rúre 30 – 40 minút. Záleží na výške cesta. Spoznáte to podľa toho, že sa cesto ľahko neodlepí od krajov.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.