Začnite prípravou cesta. V hlbokej mise preosejte múku s práškovým cukrom. Prisypte najemno namleté lieskové orechy a nakrájané zmäknuté maslo. Cesto spracujte buď hnetačom v robote, alebo ručne takto: Špičkami prstov spracujte cesto do pomyselnej mrvenice a potom ho spojte pomocou hrany dlane. Môžete zapojiť aj techniku frezáže – votretia masla do cesta a opakované roztieranie dlaňou. Vytvorte guľu a zabaľte ju do dvoch vrstiev potravinovej fólie. Takto pripravené cesto by malo odpočívať v chladničke minimálne 2 hodiny, ale lepšie je nechať ho cez noc.
Po odležaní môžete piecť. Rúru predhrejte na 160 °C. Cesto natlačte do formičiek na medvedie labky. Vďaka vysokému podielu masla je cesto kompaktné a netreba formičky vopred vymazávať. Vždy zaplňte formičku tak z 2/3 a nechajte uprostred priehlbinu, počas pečenia trochu nabehnú. Pečte v rúre asi 8 minút. Hotové medvedie labky ešte za tepla vyklepnite z formičiek a nechajte vychladnúť na mriežke.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.