Premiešame žĺtky s cukrom, maslom, múkou, vanilkovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou. Všetky ingrediencie dobre zmiešame a vypracujeme hladké linecké cesto. Cesto rozdeľte na polovicu, zabaľte do fólie a dajte vychladiť do chladničky.
Olúpané jablká nakrájame na plátky. V miske rozmiešame cukor (množstvo záleží na sladkosti jabĺk) so škoricou a do zmesi vložíme nakrájané jablká. Opatrne premiešajte.
Jeden diel cesta rozvaľkajte na pomúčenej doske na veľkosť formy (remosky, tortovej alebo koláčovej). Formu vymažte maslom a vysypte hrubou múkou (v prípade remosky vymazávať nemusíte). Cesto preneste do remosky a navrstvite naň jablčnú náplň a prikryte druhou časťou cesta.
Pečte v remoske či rúre na 180 ° C približne 25 minút dozlatista. Po upečení posypte práškovým cukrom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.