Zmiešajte múku, cukor a citrónovú kôru. Pridajte vajcia a pokrájané maslo. Vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a cez noc ho uložte do chladničky.
Cesto si pripravte na pomúčenú plochu a vyvaľkajte z neho placku. Tú preneste do koláčovej formy a prebytočné cesto odkrojte. Dno cesta poprepichujte vidličkou a potrite vrstvou marmelády.
Zo zvyšného cesta vykrajujte prúžky a skladajte ich na koláč do tvaru mriežky. Pečte na 180°C dozlatista, asi 20 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.