Linecký koláč

445 Linecký koláč

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • 1 vajce
  • 130 g zmäknutého masla
  • 120 g práškového cukru
  • jemne strúhaná kôra z 1/2 citróna
  • marmeláda kyslejšej chuti, napríklad ríbezľová

Postup

Zmiešajte múku, cukor a citrónovú kôru. Pridajte vajcia a pokrájané maslo. Vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a cez noc ho uložte do chladničky.

Cesto si pripravte na pomúčenú plochu a vyvaľkajte z neho placku. Tú preneste do koláčovej formy a prebytočné cesto odkrojte. Dno cesta poprepichujte vidličkou a potrite vrstvou marmelády.

Zo zvyšného cesta vykrajujte prúžky a skladajte ich na koláč do tvaru mriežky. Pečte na 180°C dozlatista, asi 20 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.