Na krém:
Vajíčka vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred prípravou cesta.
Začnite špenátovým korpusom: najprv vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej nadýchanej peny, ktorá je zárukou nadýchaného jemného korpusu. Medzitým v mixéri rozmixujte špenát a olej na hladkú pastu. Nalejte špenátovú pastu do cesta a zapracujte. Nakoniec zapracujte aj múku a prášok do pečiva.
Tortovú formu s priemerom 19 cm zľahka vymažte maslom a dôkladne vyložte papierom na pečenie. Rozohrejte rúru na 170 °C. Pečte asi 45 minút a po upečení nechajte úplne vychladnúť.
Pripravte si krém. Vyšľahajte smotanu s cukrom, potom pridajte vanilku a po lyžiciach zapracujte mascarpone. Krém bude hladký a jemný. Korpus rozrežte na tretiny, postupne skladajte a natierajte vrstvou krému. Vrchné poschodie nadrobte na zvyšný krém a utvorte machový kopček. Zdobte malinami alebo iným drobným ovocím.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.