Machové cupcaky

Leto špenát
149 Machové cupcaky

Ingrediencie

300 g hladkej tortovej múky

125 g čerstvého baby špenátu

3 vajcia

150 g cukru krupice

175 ml repkového oleja vhodného na pečenie

1 kypriaci prášok

kôra z ½ bio citróna a 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Na krém:

400 g smotany na šľahanie (31 %)

500 g mascarpone

120 g práškového cukru

1 g mletej vanilky

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Vajíčka vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred prípravou cesta.

Začnite špenátovým korpusom: najprv vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej nadýchanej peny, ktorá je zárukou nadýchaného jemného korpusu. Medzitým v mixéri rozmixujte špenát a olej na hladkú pastu. Nalejte špenátovú pastu do cesta a zapracujte. Nakoniec zapracujte aj múku a prášok do pečiva.

Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami. Rozohrejte rúru na 170 °C. Pečte asi 15 – 20 minút, kontrolujte špajľou a po upečení nechajte celkom vychladnúť.

Pripravte si krém. Vyšľahajte smotanu s cukrom, potom pridajte vanilku a po lyžiciach zapracujte mascarpone. Krém bude hladký a jemný.

Korpusy na cupcaky rozrežte tak, aby ste odrezali kopčeky. Môžete trochu cesta aj vydlabať a krém potom dať aj do stredu cupcaku. Zvyšky korpusov nadrobte, cupcaky ozdobte krémom – utvorte machový kopček – a pokryte mrvenicou z korpusov. Zdobte malinami alebo iným drobným ovocím.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.