300 g hladkej tortovej múky
125 g čerstvého baby špenátu
3 vajcia
150 g cukru krupice
175 ml repkového oleja vhodného na pečenie
1 kypriaci prášok
kôra z ½ bio citróna a 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
Na krém:
400 g smotany na šľahanie (31 %)
500 g mascarpone
120 g práškového cukru
1 g mletej vanilky
Vajíčka vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred prípravou cesta.
Začnite špenátovým korpusom: najprv vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej nadýchanej peny, ktorá je zárukou nadýchaného jemného korpusu. Medzitým v mixéri rozmixujte špenát a olej na hladkú pastu. Nalejte špenátovú pastu do cesta a zapracujte. Nakoniec zapracujte aj múku a prášok do pečiva.
Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami. Rozohrejte rúru na 170 °C. Pečte asi 15 – 20 minút, kontrolujte špajľou a po upečení nechajte celkom vychladnúť.
Pripravte si krém. Vyšľahajte smotanu s cukrom, potom pridajte vanilku a po lyžiciach zapracujte mascarpone. Krém bude hladký a jemný.
Korpusy na cupcaky rozrežte tak, aby ste odrezali kopčeky. Môžete trochu cesta aj vydlabať a krém potom dať aj do stredu cupcaku. Zvyšky korpusov nadrobte, cupcaky ozdobte krémom – utvorte machový kopček – a pokryte mrvenicou z korpusov. Zdobte malinami alebo iným drobným ovocím.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.