Maková bábovka z celozrnnej múky

Mak
37 Maková bábovka z celozrnnej múky

Ingrediencie

  • 1 hrnček ražnej celozrnnej múky
  • 1 hrnček pšeničnej celozrnnej múky
  • 1 hrnček maku
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • štipka soli
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 3 vajcia
  • ½ hrnčeka rozpusteného masla
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka bieleho jogurtu
  • kôra a šťava z jedného citróna

Postup:

V jednej nádobe zmiešajte obe múky, mak, cukor, soľ, kypriaci prášok, jedlú sódu a citrónovú kôru.

V inej nádobe vyšľahajte vajcia s mliekom a maslom. Potom pridajte aj jogurt a citrónovú šťavu.

Obe časti zmiešajte dohromady a vymiešajte na hladké cesto.

Formu na bábovku vymažte olejom a vysypte hrubou múkou zmiešanou s makom v pomere 1 : 1.

Cesto vlejte do formy a potom bábovku pečte na 180 °C asi 45 minút alebo tak dlho, kým nebude hotová. To môžete vyskúšať pomocou špajle.

Vianočná súťaž
Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku