V jednej nádobe zmiešajte obe múky, mak, cukor, soľ, kypriaci prášok, jedlú sódu a citrónovú kôru.
V inej nádobe vyšľahajte vajcia s mliekom a maslom. Potom pridajte aj jogurt a citrónovú šťavu.
Obe časti zmiešajte dohromady a vymiešajte na hladké cesto.
Formu na bábovku vymažte olejom a vysypte hrubou múkou zmiešanou s makom v pomere 1 : 1.
Cesto vlejte do formy a potom bábovku pečte na 180 °C asi 45 minút alebo tak dlho, kým nebude hotová. To môžete vyskúšať pomocou špajle.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.