150 g jemnej krupičky
20 g mletého maku
1 bio citrón (kôra aj šťava)
60 g krupicového cukru
190 g kyslej smotany
100 ml plnotučného mlieka
2 vajcia
½ vrecúška kypriaceho prášku do pečiva
1 tobolka vanilky
na záver štipka jedlej sódy
Príprava: 20 minút
Pečenie: 45 minút
Postup:
Najprv do misy odmerajte krupičku, zalejte ju mliekom, kyslou smotanou a nechajte 10 minút odpočívať. Potom všetky ďalšie suroviny postupne zmiešajte šľahačom alebo ručne v hlbokej mise, až úplne nakoniec pridajte rovnomerne trochu jedlej sódy. Vymažte formu s priemerom asi 20 cm maslom a vysypte krupicou alebo použite silikónovú formu.
Cesto stiahnite stierkou do formy. Do vyhriatej rúry pečte na 160 °C na 40 – 45 minút podľa vašej rúry, kontrolujte pred vybratím špajľou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.