Maková náplň:
Rumové maslo:
Začneme kváskom. Do vlažného mlieka nadrobte droždie, pridajte lyžicu cukru a nechajte v teple 15 minút odpočívať. Medzitým si v mise alebo robote pripravte múku so štipkou soli, zvyšok cukru a premiešajte.
Do tejto zmesi vlejte narastený kvások, ďalej pridajte žĺtky, mäkké maslo nakrájané na kocky a zostávajúce ingrediencie na cesto. Ručne alebo v robote hákom spracujte hladké, nelepivé, ale pružné cesto. Práve tieto vlastnosti podporuje hladká múka na kysnuté cestá. Nechajte pod utierkou v teple 60 minút kysnúť.
Teraz je čas na prípravu náplne. V rajnici pomaly zahrievajte mlieko s lekvárom. Oslaďte a pridajte mak a korenie, nechajte zhustnúť a nakoniec zahustite perníkom. Nechajte pred plnením vychladnúť.
Vykysnuté cesto zľahka spracujte rukou a rozdeľte si ho na asi 50 g kúsky. Cesto vyjde na 12 – 14 buchiet. Cesto vždy zľahka vyvaľkajte valčekom, naplňte asi 2 lyžičkami náplne a pevne zviňte. Medzi jednotlivé buchty nakvapkajte trochu rozpusteného masla. Nechajte pod utierkou pred pečením ešte 15 minút dokysnúť. Potom pečte 25 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.