Makovo-citrónový chlebíček

Citron Mak
101 Makovo-citrónový chlebíček

Ingrediencie

4 vajcia

160 g cukru krupice

50 g zmäknutého masla

250 g tvarohu vo vaničke

160 g hladkej múky

90 g mletého maku

1 vrecúško kypriaceho prášku

2 citróny

maslo a múka na vymazanie a vysypanie formy

Použitá múka

BIO alternativa

Máme pre vás skvelý tip na dokonalú sladkú pochúťku – makovo-citrónový chlebík s tvarohom. Tento recept je nielen veľmi jednoduchý na prípravu, ale aj neskutočne chutný. Vyskúšajte ho už dnes!

Postup

Vyšľahajte vajcia s cukrom do nadýchanej svetlej peny. Maslo a mak spolu rozpusťte vo vodnom kúpeli, potom po lyžiciach pridávajte do cesta. Pridajte kôru a šťavu z citrónov, múku, prášok do pečiva a tvaroh.

Vymažte formu a riadne ju vysypte hrubou múkou. Rozohrejte rúru na 170 °C.

Pečte 35 minút. Potom nechajte celkom vychladnúť a až potom vyberte z formy.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.