4 vajcia
160 g cukru krupice
50 g zmäknutého masla
250 g tvarohu vo vaničke
160 g hladkej múky
90 g mletého maku
1 vrecúško kypriaceho prášku
2 citróny
maslo a múka na vymazanie a vysypanie formy
Máme pre vás skvelý tip na dokonalú sladkú pochúťku – makovo-citrónový chlebík s tvarohom. Tento recept je nielen veľmi jednoduchý na prípravu, ale aj neskutočne chutný. Vyskúšajte ho už dnes!
Vyšľahajte vajcia s cukrom do nadýchanej svetlej peny. Maslo a mak spolu rozpusťte vo vodnom kúpeli, potom po lyžiciach pridávajte do cesta. Pridajte kôru a šťavu z citrónov, múku, prášok do pečiva a tvaroh.
Vymažte formu a riadne ju vysypte hrubou múkou. Rozohrejte rúru na 170 °C.
Pečte 35 minút. Potom nechajte celkom vychladnúť a až potom vyberte z formy.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.