300 g malín (popr. černíc, čučoriedok)
180 g tortovej múky Babičkina voľba
150 g krupicového cukru
150 g kyslej smotany
120 g rozpusteného vlažného masla
3 vajcia
5 g prášku do pečiva
2 lyžičky citrónovej kôry
1 vanilkový cukor
maslo a hrubá múka na vymazanie formy
práškový cukor na posypanie
Dávka cesta je na formu alebo pekáč s rozmermi cca 23 – 25 × 36 – 40 cm.
Ukážková letná záležitosť! Čo s letným ovocím zo záhrady? Upečte si bleskovo rýchlu a jednoduchú bublaninu. Vďaka kyslej smotane sa nevysuší a zostane krásne vláčna.
1) Rúru si rozohrejte na 180 °C. Múku s kypriacim práškom preosejte do misy. Do inej misy dajte vajcia, cukor a vanilkový cukor. Metlou alebo tyčovým mixérom s metlou vyšľahajte cukor do svetlej peny.
2) Pridajte citrónovú kôru, kyslú smotanu a múku. S pomocou stierky jemne premiešajte. Pridajte maslo (môžete na dve až tri dávky) a jemne premiešajte, kým sa maslo nespojí s cestom.
3) Zmes na bublaninu vylejte do vymastenej a vysypanej formy. Pridajte maliny a dajte piecť do rúry na 30 až 40 minút. Vychladenú bublaninu posypte práškovým cukrom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.