Malinová bublanina

Maliny

Ingrediencie

300 g malín (popr. černíc, čučoriedok)

180 g tortovej múky Babičkina voľba

150 g krupicového cukru

150 g kyslej smotany

120 g rozpusteného vlažného masla

3 vajcia

5 g prášku do pečiva

2 lyžičky citrónovej kôry

1 vanilkový cukor

maslo a hrubá múka na vymazanie formy

práškový cukor na posypanie

 

Dávka cesta je na formu alebo pekáč s rozmermi cca 23 – 25 × 36 – 40 cm.

Postup

Ukážková letná záležitosť! Čo s letným ovocím zo záhrady? Upečte si bleskovo rýchlu a jednoduchú bublaninu. Vďaka kyslej smotane sa nevysuší a zostane krásne vláčna. 

 

 

1) Rúru si rozohrejte na 180 °C. Múku s kypriacim práškom preosejte do misy. Do inej misy dajte vajcia, cukor a vanilkový cukor. Metlou alebo tyčovým mixérom s metlou vyšľahajte cukor do svetlej peny.

 

2) Pridajte citrónovú kôru, kyslú smotanu a múku. S pomocou stierky jemne premiešajte. Pridajte maslo (môžete na dve až tri dávky) a jemne premiešajte, kým sa maslo nespojí s cestom.

 

3) Zmes na bublaninu vylejte do vymastenej a vysypanej formy. Pridajte maliny a dajte piecť do rúry na 30 až 40 minút. Vychladenú bublaninu posypte práškovým cukrom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku