Malinové koláčiky

Maliny
189 Malinové koláčiky

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla izbovej teploty
  • 100 g práškového cukru
  • 60 g mletých orechov (vlašských, lieskových alebo mandlí)
  • kôra a šťava z 1/2 citróna
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • mrazené maliny – čerstvé do cesta nezabalíte!
  • práškový cukor na obalenie

Postup

Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, orechy a citrónovú kôru so šťavou. Potom pridajte zmäknuté maslo, vanilkový extrakt a všetko spracujte na vláčne cesto. Cesto zabaľte do fólie a dajte na noc do chladničky.

Cesto vyberte z chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo, a rúru predhrejte na 180°C. Zmäknuté cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske asi na 3 – 4 mm a vykrajujte z neho kolieska s priemerom 5 cm. Na každé koliesko položte mrazenú malinu a starostlivo ho zabaľte. Guľky klaďte na plech pokrytý papierom na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre asi 20 minút.

Ešte horúce koláčiky obaľte v práškovom cukre. Koláčiky vďaka cukru natiahnu vlhkosť a krásne skrehnú.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku