Malinovo tvarohová torta

Maliny
208 Malinovo tvarohová torta

Ingrediencie

Na korpus:

  • 150 g hladkej múky Babičkina voľba
  • 100 g studeného masla
  • 50 g krupicového cukru
  • štipka soli
  • ½ bio citrónu

 

Na zmes:

  • 600 g malín
  • 3 vajcia
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 lyžice citrónovej šťavy
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 10 plátkov želatíny
  • 500 ml šľahačky
  • maliny, lístky mäty a práškový cukor na ozdobu

Postup

Korpus

Z múky, masla, krupicového cukru, štipky soli a strúhanej kôry spracujte cesto. Vyvaľkajte ho na plát a vyložte ním dno tortovej formy. Pečte 10 minút pri 200°C.

Zmes

Vyšľahajte žĺtky a cukor do peny a primiešajte citrónovú šťavu a tvaroh. Želatínu podľa návodu namočte na cca 10 minút do vody a počkajte, pokým nezmäkne. Vidličkou medzitým roztlačte maliny a odkvapkanú šťavu z malín ohrejte (stačí 4-5 lyžíc). Odstavte a postupne pridávajte vylisované plátky želatíny. Miešajte do rozpustenia.

Roztlačené maliny zmiešajte s tvarohovým krémom (môžete využiť tiež pár kvapiek farbiva pre docielenie ružovejšej farby). V niekoľkých lyžiciach krému rozmiešajte želatínu a tú potom postupne zapracujte do zvyšku krému s tvarohom aj malinami.

Okolo korpusu dajte obruč z tortovej formy, alebo korpus vložte na tanier. Do tuha vyšľahajte sneh z bielkov a tiež šľahačku. Oboje potom vmiešajte do krému. Zmes rozotrite na korpus a uhlaďte. Nechajte aspoň 2 hodiny tuhnúť v chladničke.

Po odstránení formy tortu ozdobte mätou, malinami a pocukrujte.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku