Z múky, masla, krupicového cukru, štipky soli a strúhanej kôry spracujte cesto. Vyvaľkajte ho na plát a vyložte ním dno tortovej formy. Pečte 10 minút pri 200°C.
Vyšľahajte žĺtky a cukor do peny a primiešajte citrónovú šťavu a tvaroh. Želatínu podľa návodu namočte na cca 10 minút do vody a počkajte, pokým nezmäkne. Vidličkou medzitým roztlačte maliny a odkvapkanú šťavu z malín ohrejte (stačí 4-5 lyžíc). Odstavte a postupne pridávajte vylisované plátky želatíny. Miešajte do rozpustenia.
Roztlačené maliny zmiešajte s tvarohovým krémom (môžete využiť tiež pár kvapiek farbiva pre docielenie ružovejšej farby). V niekoľkých lyžiciach krému rozmiešajte želatínu a tú potom postupne zapracujte do zvyšku krému s tvarohom aj malinami.
Okolo korpusu dajte obruč z tortovej formy, alebo korpus vložte na tanier. Do tuha vyšľahajte sneh z bielkov a tiež šľahačku. Oboje potom vmiešajte do krému. Zmes rozotrite na korpus a uhlaďte. Nechajte aspoň 2 hodiny tuhnúť v chladničke.
Po odstránení formy tortu ozdobte mätou, malinami a pocukrujte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.