Marhuľové koláče

Marhule
235 Marhuľové koláče

Ingrediencie

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky Babičkina voľba
  • 40 g droždia
  • 50 g kryštálového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 75 g rozpusteného masla
  • štipka soli
  • 1 vajíčko
  • citrónová kôra

 

Na pudingovú náplň:

  • 1 vanilkový puding
  • vanilkový cukor
  • 400 ml mlieka

Postup

Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.

Z múky, cukru, rozpusteného masla, vajíčka, mlieka, štipky soli, citrónovej kôry a droždia vypracujeme cesto. Pripravenú hmotu zakryjeme utierkou a necháme ju na teplom mieste vykysnúť.

Puding uvaríme a necháme ho vychladnúť. Marhule rozpolíme a zbavíme kôstok.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Potrieme rozpusteným maslom a zavinieme. Valec rozkrájame na kolieska, do každého urobíme jamku a dáme do nej puding a polovicu marhule.

Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30-40 minút a na záver pocukrujeme.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku