Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.
Z múky, cukru, rozpusteného masla, vajíčka, mlieka, štipky soli, citrónovej kôry a droždia vypracujeme cesto. Pripravenú hmotu zakryjeme utierkou a necháme ju na teplom mieste vykysnúť.
Puding uvaríme a necháme ho vychladnúť. Marhule rozpolíme a zbavíme kôstok.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Potrieme rozpusteným maslom a zavinieme. Valec rozkrájame na kolieska, do každého urobíme jamku a dáme do nej puding a polovicu marhule.
Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30-40 minút a na záver pocukrujeme.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.