Marhuľové tvarohové knedle

Marhule
227 Marhuľové tvarohové knedle

Ingrediencie

  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 50 g masla
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 vajce
  • 150 g polohrubej múky Babičkina voľba
  • 50 g hrubej múky Babičkina voľba
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • marhule
  • tvaroh na strúhanie
  • práškový cukor
  • maslo na zaliatie

Postup

Cukor rozotrite s maslom izbovej teploty, tvarohom a vajcom. Vmiešajte múky a nakoniec prášok do pečiva.

Vypracujte cesto, na pomúčenej pracovnej ploche ho vyvaľkajte a rozdeľte na štvorce. Tie plňte ovocím, ako sú napríklad marhule.  Keď necháte vnútri kôstku, bude vám knedľa držať krásny guľatý tvar. Marhule však môžete aj rozrezať na polovicu, vybrať kôstku a potom dve polovice k sebe spojiť a obaliť cestom.

Knedle varte vo vriacej vode, kým nevyplávajú, asi 5 minút. Hotové knedle posypte na tanieri nastrúhaným tvarohom, práškovým cukrom a zalejte rozohriatym maslom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku