Cukor rozotrite s maslom izbovej teploty, tvarohom a vajcom. Vmiešajte múky a nakoniec prášok do pečiva.
Vypracujte cesto, na pomúčenej pracovnej ploche ho vyvaľkajte a rozdeľte na štvorce. Tie plňte ovocím, ako sú napríklad marhule. Keď necháte vnútri kôstku, bude vám knedľa držať krásny guľatý tvar. Marhule však môžete aj rozrezať na polovicu, vybrať kôstku a potom dve polovice k sebe spojiť a obaliť cestom.
Knedle varte vo vriacej vode, kým nevyplávajú, asi 5 minút. Hotové knedle posypte na tanieri nastrúhaným tvarohom, práškovým cukrom a zalejte rozohriatym maslom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.