Do hlbšej rajničky vlejeme smotanu, pridáme cukor a privedieme do varu. Stiahneme teplotu na polovicu a vmiešame maslo. Prisypeme múku a uvaríme do zhustnutia. Cesto sa nesmie pripaľovať.
Odstavíme z platne, necháme mierne vychladnúť. Vmiešame zmes hrozienok, orechov a ovocia. Cesto musí byť husté. Miešame do schladnutia.
Lyžičkou dávkujeme cesto na plech na pečenie a ľahkým stlačením vytvarujeme placky (s priemerom cca 4 cm).
Pečieme v rúre rozohriatej na cca 160°C, 15 – 20 minút do zlatistej farby.
Vychladnuté marokánky potrieme na jednej strane čokoládou a necháme stuhnúť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.