Marokánky

Vianoce
299 Marokánky

Ingrediencie

  • 250 ml smotany
  • 120 g krupicového cukru
  • 60 g masla
  • 40 g polohrubej pšeničnej múky
  • 20 g hladkej pšeničnej múky
  • 250 g zmesi hrozienok, orechov, kandizovaného ovocia a sušeného ovocia (napr. brusnice)
  • 150 g rozpustenej horkej čokolády na potretie

Postup

Do hlbšej rajničky vlejeme smotanu, pridáme cukor a privedieme do varu. Stiahneme teplotu na polovicu a vmiešame maslo. Prisypeme múku a uvaríme do zhustnutia. Cesto sa nesmie pripaľovať.

Odstavíme z platne, necháme mierne vychladnúť. Vmiešame zmes hrozienok, orechov a ovocia. Cesto musí byť husté. Miešame do schladnutia.

Lyžičkou dávkujeme cesto na plech na pečenie a ľahkým stlačením vytvarujeme placky (s priemerom cca 4 cm).

Pečieme v rúre rozohriatej na cca 160°C, 15 – 20 minút do zlatistej farby.

Vychladnuté marokánky potrieme na jednej strane čokoládou a necháme stuhnúť.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku