Do misy nasypte múku, cukor a vanilkový cukor, premiešajte a do stredu urobte jamku.
Do jamky nalejte mlieko a rozdrvte droždie. Nechajte asi 10 min. odstáť.
K múke pridajte všetky zostávajúce suroviny a vypracujte pružné cesto.
Cesto vložte do čistej misy, tú prekryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
Po vykysnutí vytvarujte z cesta mazanec, potrite ho rozšľahaným vajcom a posypte pokrájanými mandľami.
Pečte na 150 °C asi hodinu alebo kým mazanec nie je zlatistý.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.