Mazanec zo špaldy

Veľká noc
485 Mazanec zo špaldy

Ingrediencie

  • 500 g hladkej špaldovej múky Babičkina voľba (ale z múky na kysnuté cesto)
  • 500 g celozrnnej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 250 g masla
  • 2 vajcia
  • 250 g cukru
  • 60 g droždia
  • 350 ml mlieka
  • 100 g mandlí
  • 100 g hrozienok
  • 15 g citrónovej kôry (nemusí byť)

Použitá múka

Postup

Do misky nalejte časť vlažného mlieka, pridajte lyžičku cukru, droždia a 2 lyžice múky. Dôkladne zamiešajte a nechajte vzísť kvások.

Po vzídení pridajte maslo, cukor a vajíčko a v robote nechajte vypracovať do hladkého cesta. Ku koncu miesenia pridajte mandle, hrozienka a citrónovú kôru.

Cesto potom vyberte a vytvarujte do tvaru bochníka. Prikryte ho potravinovou fóliou a na teplom mieste nechajte odpočinúť asi pol hodiny.

Po uplynutí doby kysnutia potrite bochníky vajíčkom rozšľahaným s mliekom a štipkou soli.

Takto pripravené bochníky pečieme v predhriatej rúre na 160°C asi 40 minút. Správnu prepečenosť vyskúšame špajlou – ak zostane po vytiahnutí suchá, mazanec je hotový.

Pre väčší objem mazance môžete špaldovú múku nahradiť múkou na kysnuté cesto.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.