Medové perníčky

Vianoce
192 Medové perníčky

Ingrediencie

  • 380 g celozrnnej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 130 g práškového cukru
  • 3 lyžice medu
  • 1 čajová lyžička sódy
  • 60 g roztopeného masla
  • 2 vajcia
  • lyžica mletého korenia: klinčeky, škorica, badián, muškátový oriešok (alebo hotové perníkové korenie)
  • lyžica holandského kakaa
  • asi 50 ml mlieka

Postup

Zmiešajte múku, sódu, cukor, korenie a kakao.V inej nádobe zmiešajte med a vajíčka. Spracujte obe časti dohromady a pridajte trochu mlieka, ak cesto nie je dostatočne pružné.

Vytvorte hladké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a odložte najmenej na hodinu do chladničky.

Uležané cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche a vykrajujte z neho jednotlivé kúsky. Tie klaďte na plech vyložený papierom na pečenie s dostatočnými rozostupmi.

Pečte pri teplote 180 °C, až kým nebude mať zlatohnedú farbu.

Studené perníčky zdobíme bielkom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku