Medové perníčky

Vianoce

Ingrediencie

  • 1 kg múky Babičkina voľba hladkej na perníčky
  • 350 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 360 g tekutého medu
  • 150 g zmäknutého masla
  • 20 g tuzemského rumu
  • 20 g jedlej sódy
  • 20 g perníkového korenia
  • 30 g kakaa

Postup

Do hlbokej misy nasypte múku. Pridajte postupne všetky suroviny a ručne alebo v robote spracujte hladké, kompaktné cesto. Nechajte ho aspoň 30 minút odpočívať zabalené v chladničke.

Na doske vyvaľkajte tenkú placku a vykrajujte rôzne tvary. Ukladajte na papier na pečenie a pečte zhruba 8 – 10 minút v rúre vyhriatej na 170 °C. Nechajte vychladnúť na mriežke a skladujte v uzatvárateľnej dóze.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku