Na polevu:
Ak je poleva príliš tuhá, zriedime ju podľa potreby citrónovou šťavou.
Zo všetkých surovín vypracujte hladké cesto. Prekryte ho fóliou a nechajte cez noc odležať v chladničke. Potom cesto rozvaľkajte na slabo pomúčenej doske na hrúbku 3 až 4 mm.
Vykrojte požadované tvary (nezabudnite vyrezať okná a dvere) a preneste ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rúre rozohriatej na 180°C cca 8 minút.
Perníčky ihneď po upečení potrieme rozšľahaným vajcom, aby boli lesklé. Na rovnej podložke ich nechajte deň odpočinúť. Potom zlepte tak, aby vznikla chalúpka (my robíme nejedlú chalúpku a lepíme tavnou pištoľou, chalúpku však možno zlepiť polevou). Vyzdobte podľa vlastnej fantázie.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.