Ingrediencie
- 350 g hladkej pšeničnej múky
- 250 g masla
- 1 celé vajce
- 250 g krupicového cukru
- 120 g strúhaných orechov
- 30 g kakaa
- lyžička škorice
- bravčová masť na vymazanie formičiek
Ingrediencie na dokončenie:
- Na obalenie krupicový cukor, práškový cukor a vanilkový cukor
Použitá múka
BIO alternativa
Postup
Zo všetkých surovín vypracujeme tuhšie cesto. Zabalíme ho do fólie na balenie potravín a necháme cez noc uležať v chladničke.
Formičky prvýkrát vymažeme bravčovou masťou, druhýkrát už to nie je potrebné.
Formičky naplníme cestom – cesto do formičky vtlačíme palcom, formička nesmie byť príliš plná.
Pečieme v rúre rozohriatej približne na 160 °C , asi 5 minút.
Upečené tlapky necháme chvíľu odpočinúť, potom ich vyklepneme z formičky a necháme vychladnúť. Na záver ich obalíme v zmesi krupicového, práškového a vanilkového cukru.