Metrový koláč

Torta
132 Metrový koláč

Ingrediencie na 2 korpusy (svetlý a tmavý)

5 vajíčok

230 g cukru

250 g polohrubej múky Babičkina voľba

10 PL slnečnicového oleja

8 PL vlažnej vody

2 ČL prášku do pečiva

2 PL holandského kakaa (na tmavý korpus)

 

Ingrediencie na krém:

1 vrecúško vanilkového pudingu

½ l mlieka

100 g cukru

200 g mäkkého masla

 

Na dokončenie:

čokoládová poleva

Použitá múka

Tradičný recept na sviatočný metrový koláč. Pusťte sa do pečenia a objavte kúzlo dvojfarebného metrového koláča s vláčnym korpusom a výborným krémom.

Postup

Začnite prípravou korpusov. Rozohrejte rúru na 170 °C. V mise vyšľahajte vajcia s cukrom. Potom zašľahávajte postupne olej, vlažnú vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva. Odlejte polovicu do prvej formy. Do zvyšného cesta pridajte kakao, a ak bude treba, zrieďte cesto lyžicou mlieka. Pečte najlepšie oba korpusy naraz, aby mali rovnakú výšku aj prepečenosť. Pečte 20 – 30 minút. Kontrolujte špajľou, či sú hotové. Nechajte na mriežke celkom vychladnúť.

 

Teraz začnite s prípravou pudingu, riaďte sa návodom. Hotový puding nechajte priklopený celkom vychladnúť. Mäkké maslo vyšľahajte s cukrom do hladkej svetlej hmoty a postupne do nej pomaly zašľahajte úplne vychladený puding.

 

Oba korpusy si položte na dosku vedľa seba a krájajte súbežne – budete tak mať rovnako široké plátky. Striedaním svetlého a tmavého korpusu docielite krásnu mozaiku. Cesto Zlepujte väčším množstvom krému. Na záver stlačte, aby sa krém dostal aj do cesta. Takto uložte minimálne na hodinu do chladničky, aby koláč stuhol. Na záver polejte čokoládovou polevou, opäť nechajte vychladiť. Pre podávanie sa dezert krája našikmo, aby bola mozaika ešte krajšia. Najlepšie chutí chladený.

 

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.