Moravský frgál

Lekvár Tvaroh

Ingredience

2 žľtky

500 g múky na kysnuté cestá

250 ml vlažného mlieka

40 g droždia (celá 1 kocka)

80 g práškového cukru

štipka soli

125 g rozpusteného vlažného masla

 

Lekvárová náplň:

350 g slivkového lekváru, 30 ml rumu, 50 g práškového cukru, 10 g strúhanky

Tvarohová náplň:

350 g tvarohu, 1 žľtok, 50 g práškového cukru, 15 g vanilkového cukru, hrsť hrozienok

Mrvenica:

hrubá múka, krupicový cukor a maslo v pomere 2 diely múky, 1 diel masla a 1 diel cukru

Použitá múka

Postup

Všetky suroviny vyberte z chladničky hodinu vopred. V mise zmiešajte múku, cukor, soľ a utvorte jamku. Nadrobte droždie a zalejte mliekom. Nechajte vzísť kvások. Potom pridajte žľtky a maslo a nechajte v robote spracovať hladké a pružné cesto. Nechajte prikryté vykysnúť.

Rozdeľte cesto na bochníky hmotnosti 240 g a každý vyvaľkajte na papieri na pečenie valčekom do priemeru 30 cm. Na koláč dajte 400 g náplne podľa svojho výberu a posypte mrvenicou. Okraje potrite vajcom a nechajte na plechu ešte desať minút kysnúť.

Pečte pri 200 °C zhruba 30 minút do zozlatnutia okrajov.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.