250 g jemnej detskej krupice
100 g hladkej múky
100 g krupicového cukru
80 g vlažného tekutého masla
3,5 dl plnotučného mlieka
3 vajcia
1 kypriaci prášok do pečiva
125 g čerstvých černíc
(alebo iného kyslejšieho ovocia)
Príprava: 25 minút
Pečenie: 30 minút
Najprv v mise zalejte krupicu plnotučným mliekom a nechajte ju pučať a nasávať tekutinu asi 20 minút. V čistej odmastenej mise vyšľahajte zvlášť bielky do tuha.
Žĺtky začnite šľahať s cukrom v tretej a najväčšej mise, pomaly do žĺtkovej nadýchanej peny pridávajte krupicu s mliekom, tiež kefír, vlažné maslo a múku premiešanú s kypriacim práškom. Až nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov.
Do vymastenej formy (my sme použili 25 cm) nasypte trochu krupice a nakláňaním formy naneste na celý plech. Nalejte cesto a navrch poukladajte černice. Pečte na 160 °C 30 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.