Ingrediencie
250 g jemnej detskej krupice
100 g hladkej múky
100 g krupicového cukru
80 g vlažného tekutého masla
3,5 dl plnotučného mlieka
3 vajcia
1 kypriaci prášok do pečiva
Na dokončenie:
125 g čerstvých černíc
(alebo iného kyslejšieho ovocia)
Príprava: 25 minút
Pečenie: 30 minút
Použitá múka
BIO alternativa
Postup
Najprv v mise zalejte krupicu plnotučným mliekom a nechajte ju pučať a nasávať tekutinu asi 20 minút. V čistej odmastenej mise vyšľahajte zvlášť bielky do tuha.
Žĺtky začnite šľahať s cukrom v tretej a najväčšej mise, pomaly do žĺtkovej nadýchanej peny pridávajte krupicu s mliekom, tiež kefír, vlažné maslo a múku premiešanú s kypriacim práškom. Až nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov.
Do vymastenej formy (my sme použili 25 cm) nasypte trochu krupice a nakláňaním formy naneste na celý plech. Nalejte cesto a navrch poukladajte černice. Pečte na 160 °C 30 minút.