Netradičná cuketová plnka

Cuketa Syr
254 Netradičná cuketová plnka

Ingrediencie

  • 500 g cukety, nastrúhanej nahrubo a vytlačenej
  • 100 g tvrdého syra (ementál, čedar, parmezán) nastrúhaného nahrubo
  • 2 vajcia – žĺtky a bielky zvlášť
  • 3 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 – 3 lyžice repkového alebo slnečnicového oleja
  • sušený majorán podľa chuti
  • čerstvo mleté korenie a soľ podľa chuti
  • maslo na vymastenie a hrubá múka na vysypanie zapekacej misy
  •  
  • Na dokončenie:
  • asi hrsť byliniek, vhodné sú – hladkolistá petržlenová vňať, medvedí cesnak alebo čerstvo natrhaná opratá žihľava

Postup

Nastrúhajte cuketu nahrubo, vrátane šupky. V prípade väčších cukiet odstráňte semienka v strede a vyhoďte ich. Pokiaľ je cuketa veľmi vodnatá, prebytočnú tekutinu vyžmýkajte.

Ostatné suroviny teraz postupne pridajte do veľkej misy k cukete, iba bielky nechajte zvlášť. Plnka je celkom variabilná, milovníci mäsa môžu pridať opražené údené alebo kvalitnú šunku. Niektorí nedajú dopustiť na orechovú chuť – mleté mandle, plátky alebo aj nasekané vlašské orechy, to všetko môžete vyskúšať.

Do ochutenej a premiešanej zmesi na úplný záver jemne zapracujte vyšľahaný sneh z bielkov. Najlepšie nepriľnavú zapekaciu misku s rozmermi 20 × 30 cm vymažte maslom a v prípade potreby aj vysypte hrubou múkou. Uhladené cesto pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 40 – 45 minút dozlatista.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku