Nastrúhajte cuketu nahrubo, vrátane šupky. V prípade väčších cukiet odstráňte semienka v strede a vyhoďte ich. Pokiaľ je cuketa veľmi vodnatá, prebytočnú tekutinu vyžmýkajte.
Ostatné suroviny teraz postupne pridajte do veľkej misy k cukete, iba bielky nechajte zvlášť. Plnka je celkom variabilná, milovníci mäsa môžu pridať opražené údené alebo kvalitnú šunku. Niektorí nedajú dopustiť na orechovú chuť – mleté mandle, plátky alebo aj nasekané vlašské orechy, to všetko môžete vyskúšať.
Do ochutenej a premiešanej zmesi na úplný záver jemne zapracujte vyšľahaný sneh z bielkov. Najlepšie nepriľnavú zapekaciu misku s rozmermi 20 × 30 cm vymažte maslom a v prípade potreby aj vysypte hrubou múkou. Uhladené cesto pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 40 – 45 minút dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.