Obrátený hruškový koláč

Hrušky
257 Obrátený hruškový koláč

Ingrediencie

  • 200 g hladkej múky Babičkina voľba tortová
  • 140 g krupicového cukru + 3 lyžice na vysypanie formy
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 150 g masla + na vymazanie
  • 3 vajíčka
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • trochu mlieka (1 – 2 lyžice)
  • 3 mäkké hrušky zbavené jadrovníkov (môžete ich aj olúpať)

Postup

Tortovú formu vymažte maslom, vložte do nej papier na pečenie, znova papier potrite maslom a vysypte na dno cca 3 lyžice krupicového cukru.

Vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom a postupne pridajte vajcia. Prisypte múku s práškom do pečiva a zázvorom. Nakoniec prilejte mlieko a miešajte dohladka. Cesto prelejte cez hrušky(bude hustejšie) a rozotrite vo forme stierkou.

Pečte v predhriatej rúre pri 170 °C cca 40 minút, kým nebude cesto upečené (čas a teplotu pečenia prispôsobte vašej rúre).

Koláč vyberte z rúry a preklopte na tanier.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku