Olivové bagetky

olivy Pečivo

Ingrediencie

21 g čerstvého droždia

50 ml mlieka

500 g hladkej múky

3 PL kvalitného olivového oleja

1 ČL trstinového cukru

10 g soli

380 ml vody

olivy podľa chuti

Použitá múka

Postup

Do misy robota odvážte množstvo múky. Na tieto bagetky možno použiť hladkú múku, múku na kysnuté cestá alebo hladkú špaldovú múku. V múke urobte jamku na kvások. Do nej nadrobte čerstvé droždie, pridajte mlieko a cukor. Zaprášte múkou a nechajte desať minúť vzísť.

Teraz pridajte aj ostatné suroviny až na olivy, nechajte hnetačom zapracovať cca 10 minút. Dvakrát po tridsiatich minútach cesto preložte.

Po vykysnutí cesta zapracujte olivy, rozdeľte na tri časti a vytvarujte bagety. Pečte najlepšie na mriežke na bagety zhruba 20 minút na 220 °C.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.