21 g čerstvého droždia
50 ml mlieka
500 g hladkej múky
3 PL kvalitného olivového oleja
1 ČL trstinového cukru
10 g soli
380 ml vody
olivy podľa chuti
Do misy robota odvážte množstvo múky. Na tieto bagetky možno použiť hladkú múku, múku na kysnuté cestá alebo hladkú špaldovú múku. V múke urobte jamku na kvások. Do nej nadrobte čerstvé droždie, pridajte mlieko a cukor. Zaprášte múkou a nechajte desať minúť vzísť.
Teraz pridajte aj ostatné suroviny až na olivy, nechajte hnetačom zapracovať cca 10 minút. Dvakrát po tridsiatich minútach cesto preložte.
Po vykysnutí cesta zapracujte olivy, rozdeľte na tri časti a vytvarujte bagety. Pečte najlepšie na mriežke na bagety zhruba 20 minút na 220 °C.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.