Orechové zámotky

Ořechy Škorica

Ingrediencie

na 15 kúskov

380 g hladkej múky na kysnuté cesto Babičkina voľba + trochu bokom na dosku

150 ml plnotučného mlieka

20 g čerstvého droždia (1/2 kocky)

1 žĺtok

5 PL trstinového cukru

1 štipka soli

50 g rozpusteného masla

Na náplň:

120 g rozpusteného masla

5 PL trstinového cukru

100 g namletých lieskových orieškov

1 PL mletej cejlónskej škorice

Na potretie:

1 žĺtok a trochu mlieka

Použitá múka

Postup

Najprv vypracujte kvások. Do vlažného mlieka nadrobte droždie a lyžicu cukru, premiešajte a nechajte na teplom mieste vzísť. Medzitým do misy robota nasypte múku, soľ a zvyšok cukru. Keď kvások vzíde, stiahnite ho stierkou do misy, potom pridajte aj rozpustené maslo, žĺtok a spracujte nadstavcom hák. Postupne prilejte aj zvyšok mlieka. Potom nechajte v mise kysnúť pod utierkou asi 60 minút.

V miske si zmiešajte všetko na náplň. Z cesta vyvaľkajte pravidelný obdĺžnik. Ten po celej ploche rovnomerne potrite náplňou. Potom preložte dlhšiu stranu do polovice z oboch smerov, potom ešte jemne vyvaľkajte, aby sa cesto spojilo. Nakrájajte 15 – 20 rovnako širokých pásikov a tie zmotajte. Ukladajte ich na plech s papierom na pečenie, prípadne s nepriľnavým povrchom, a nechajte ich ešte tak 15 – 20 minút kysnúť na plechu.

Rúru predhrejte na 180 °C. Pred vložením do rúry ešte potrite žĺtkom vyšľahaným s mliekom. Pečte 15 minút dozlatista.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.