na 15 kúskov
380 g hladkej múky na kysnuté cesto Babičkina voľba + trochu bokom na dosku
150 ml plnotučného mlieka
20 g čerstvého droždia (1/2 kocky)
1 žĺtok
5 PL trstinového cukru
1 štipka soli
50 g rozpusteného masla
Na náplň:
120 g rozpusteného masla
5 PL trstinového cukru
100 g namletých lieskových orieškov
1 PL mletej cejlónskej škorice
Na potretie:
1 žĺtok a trochu mlieka
Najprv vypracujte kvások. Do vlažného mlieka nadrobte droždie a lyžicu cukru, premiešajte a nechajte na teplom mieste vzísť. Medzitým do misy robota nasypte múku, soľ a zvyšok cukru. Keď kvások vzíde, stiahnite ho stierkou do misy, potom pridajte aj rozpustené maslo, žĺtok a spracujte nadstavcom hák. Postupne prilejte aj zvyšok mlieka. Potom nechajte v mise kysnúť pod utierkou asi 60 minút.
V miske si zmiešajte všetko na náplň. Z cesta vyvaľkajte pravidelný obdĺžnik. Ten po celej ploche rovnomerne potrite náplňou. Potom preložte dlhšiu stranu do polovice z oboch smerov, potom ešte jemne vyvaľkajte, aby sa cesto spojilo. Nakrájajte 15 – 20 rovnako širokých pásikov a tie zmotajte. Ukladajte ich na plech s papierom na pečenie, prípadne s nepriľnavým povrchom, a nechajte ich ešte tak 15 – 20 minút kysnúť na plechu.
Rúru predhrejte na 180 °C. Pred vložením do rúry ešte potrite žĺtkom vyšľahaným s mliekom. Pečte 15 minút dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.