Ovocný koláč

448 Ovocný koláč

Ingrediencie

  • 100 g hladkej múky tortovej
  • kypriaci prášok do pečiva
  • 100 g cukru
  • 100 g masla
  • 3 vajcia, zvlášť bielok a žĺtok
  • 150 ml mlieka
  • ovocie (čučoriedky, jahody, maliny, ríbezle či iné)

 

Puding:

  • 1 vrecúško vanilkového pudingu
  • 350 ml mlieka (aby bol hustejší)
  • trocha cukru

 

Na potretie:

  • 1 téglik kyslej smotany alebo 1 téglik smotany na šľahanie

 

Použitá múka

Postup

Predhrejeme si rúru na 170°C.

Oddeľte žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do hlbšej misy nasypte múku, cukor a pridajte maslo. Ďalej zmes zalejte mliekom, pridajte žĺtky a na záver ešte kypriaci prášok. Zmes šľahajte dovtedy, kým sa všetky suroviny nespoja.

Pripravte si puding. Postupujte podľa návodu, pridajte však len polovicu dávky mlieka, aby bol puding hustejší. Hotový puding odstavte z platne a nechajte trochu vychladnúť.

K vyšľahanému cestu pridajte tuhý sneh a zapracujte. Cesto potom bude krásne nadýchané. Tortovú formu vysteľte papierom na pečenie, nalejte do nej cesto a náhodne rozlejte puding po celej ploche. Na záver pridajte ovocie podľa chuti.

Pečte v rúre cca 30 minút. Po upečení nechajte vychladnúť a podávajte so šľahačkou či kyslou smotanou. Zostane tak krásne vláčny.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.